Diyabet Okulu Eğitimlerimiz Devam Etmekte Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2018

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen
‘Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı’ diyabetli hasta eğitimlerinin diyabet okulu adı altında standardize edilmesi planlandı. Bu kapsamda hastanemizde, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği tarafından, 2017 Mart ayından itibaren diyabetli bireyler ve yakınlarına yönelik ‘Diyabet Okulu’ açıldı. Ayda bir kez düzenlenen programda;

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu; Prof. Dr. Mustafa ALTAY, Endokrinoloji Uzmanı Dr. Müge KESKİN, Endokrinoloji Yan Dal Asistanı Dr. Murat DAĞDEVİREN, Endokrinoloji Yan Dal Asistanı Dr. Arzu OR KOCA, Diyetisyen Aynur AKPINAR, Fizyoterapist Asuman ÇELİK ve Diyabet Eğitim Hemşiresi Rabia AYDIN tarafından eğitim verilmektedir.

Diyabet Okulu kapsamında bugüne kadar 125 kişiye hastanemiz tarafından aldıkları eğitim sonrasında diplomaverilmiştir.

Amacımız diyabetli bireylerimizin interaktif katılımını ve hastalık hakkında bilinçlenmesini sağlamaktır.

Eğitimlerimizde diyabetli bireylerin gündelik hayatta karşılaştığı sorunlar, diyabetin organlar üzerinde yapacağı olumsuz etkiler ve hasarların önlenmesi, diyabetli bireylerde beslenmede nelere dikkat edeceği, egzersizin önemi insülin uygulamaları, evde kan şekeri takibi ile ilgili konularda bilgi verilmektedir.

Diyabetin tedavi bileşenlerinden biri de eğitimdir. Bu nedenle tüm diyabetli bireylerin eğitim alması önerilmektedir.

Eğitimlerimize katılmak ve bilgi almak isteyen hastalarımız; hastanemizin 0312 356 90 00/1468-1474 numaralı telefondan Diyabet Eğitim Hemşiremiz Rabia AYDIN ile görüşebilirler.

Diyabet Okulu Eğitimlerimiz (Mayıs'18)

Diyabet Okulu Eğitimlerimiz (Nisan'18)