Ebeler Haftası ve Hemşireler Günü Kutlaması Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2018

10 Mayıs 2018 tarihinde hastanemiz Konferans Salonunda hastane yönetimi, çalışanlar ve misafirlerimizin katımıyla 21-28 Nisan Ebeler Haftası ve 12 Mayıs Hemşireler günü etkinliği kapsamında kutlama yapılmıştır.

Gerçekleştirilen programa “Hemşirelikte İnovasyon Yolculuğu İlk Durak” konulu panel ile başlanmış ve ardından kokteyl ile devam edilmiştir. Panelin açılışında Sağlık Bakanlığı Müşaviri Fatma AKTAŞ, Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Mehmet GÜLÜM ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şenay TANRIÖVER,  Ebe ve Hemşireler günü ile ilgili görüş ve tebriklerini bildirmişlerdir.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Şenay TANRIÖVER konuşmasında; Ebelik ve Hemşirelik mesleklerinin önemine dikkat çekerek, ebe ve hemşirelerin tarif edilemeyecek kadar kutsal bir mesleği icra ettiklerini, her iki mesleğin de yoğun fedakarlık ve özveri altında icra edildiğini,  tüm ebe ve hemşirelerin mesleğine duyduğu sevgi ile bu yoğunluğun üstesinden gelebildiğini vurgulamıştır. Konuşmaların ardından, Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği  Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Handan BOZTEPE “Hemşirelikte Girişimcilik ve İnovasyon”  ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sena KAPLAN “Türkiye’de Hemşirelik Mesleği ve Sorun Alanları; Hemşirelik Mesleğine Genel Bir Bakış” konulu sunumlarını yapmışlardır.

Ayrıca hastanemiz hemşirelerinden Taşkın TEPE ve Arzu ALICI ile Ebe Kamile COŞGUN da mesleki deneyimlerine ilişkin konuşmalarıyla programa katkı sağlamışlardır.

Program kokteyl ile sonlandırılmıştır.

Etkinliğimizden Kareler