El Cerrahisi ve Replantasyon Merkezi
02 Ekim 2019

Hastanemizde el cerrahisi hizmeti Kasım 2017 de daha önceden (2012-2015 yılları arası) hastanemizde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlığı yapmış ve devamında Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp fakültesinden yan dal el cerrahisi uzmanlığı almış Op. Dr. Mert KARADUMAN tarafından icra edilmektedir.
El cerrahisi doğru planlanarak tedavi edilen bir bölgenin cerrahisini ifade etmektedir. Kemik, eklem, tendon, kas, damar sinir ve yumuşak doku örtüsü tedavi edilen öğelerdir. Bu tedaviler tüm açik cerrahi teknikleri kullanmakla beraber, mikrocerrahi, artroskopik veya endoskopik teknikleri de temsil etmektedir.
Mikrocerrahi bir uzmanlık dalı değildir. Gözümüzle görerek onarmakta zorlandığımız yapıların tamir ve tedavisinde kullanılan bir cerrahi tekniktir. Mikrocerrahi yorucu bir cerrahidir, yapacak iyi yetişmiş cerrahlar tarafindan uygulanmaktadir.
El Cerrahisi acil el yaralanmaları ile beraber çok geniş bir hastalık grubunu tedavi etmektedir. Kronik parmak, el, el bileği, dirsek ve omuz ağrıları ve bunların fonksiyon bozuklukları ile hareket kısıtlılıkları, bu bölgeye ait iyi veya kötü huylu tümöral oluşumlar, çok çeşitli tendon ve eklem problemleri ve yine bu bölgenin her türlü kırık ve çıkıları el ve üst ekstermite cerrahisinin çalışma alanını oluşturmaktadır.
Hastanemizde, her Cuma El Cerrahisi polikliniği hizmeti verilmektedir. Her türlü acil el yaralanması hastasına acil servisimizde bakılmakta ve gerekli tedavileri yapılmaktadır.

El Cerrahisi Hekim Bilgisi İçin Tıklayınız