ADIM ADIM YENİ NORMALE DÖNÜŞ..
25 Ocak 2021

ADIM ADIM YENİ NORMALE DÖNÜŞ..

Türkiye genelinde alınan tedbirler ve sokağa çıkma kısıtlamaları hastane başvuruları ve yoğun bakımların yatak kullanım oranlarına olumlu şekilde yansımaya devam ediyor.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pandemi sürecinde artan erişkin yoğun bakım ihtiyacından dolayı Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, Acil Tıp Kliniği yönetiminde Erişkin Pandemi Yoğun Bakım Ünitesine dönüştürülmüştü. Türkiye genelinde alınan tedbirlerden sonra yoğun bakım hasta sayısının azalmasıyla birlikte Acil Tıp Kliniği Yoğun Bakım ünitesinin tekrar Yeni Doğan Yoğun bakım ünitesi olarak kullanılması için hazırlıklar başlatıldı.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Davut Akduman, beraberinde  Başhekim Yardımcıları Uzm. Dr. Derya YENİBERTİZ, Uzm, Dr. Cemil Koç, Uzm. Dr. Semih Dinçer Yetiş, İdari ve Mali İşler Müdürü Levent Bardak, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilek Gökçek, İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcıları Esener Küçük, Ali Kuzu, Cemal Yörük'ten oluşan hastane yönetim ekibi Acil Tıp Kliniği Yoğun Bakımını ziyaret ederek Klinik İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Yunsur Çevik’e ve emeği geçenlere çiçek takdim ettiler.

Hastane Başhekimi  Doç. Dr. Davut Akduman: '' Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda bütün hastanelerde olduğu gibi biz de tüm imkanlarımızı seferber ettik. Pandemi sürecinde halkımıza daha fazla nasıl faydalı olabiliriz düşüncesiyle yoğun bir gayret gösterdik. Acil servis hizmetlerimizin ihtiyacına cevaben yoğun bakım yatak sayılarını artırmak zorunda kaldık.  Gerek Klinik İdari ve Eğitim Sorumlumuz Prof. Dr. Yunsur Çevik ve gerekse diğer ilgili arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucu pandemi hastalarının ideal şartlarda tedavi etmenin ve tedaviyi yürüten sağlıkçılarımızın en güvenli şartlarda çalışmasını sağlamak amacıyla burayı Erişkin Pandemi Yoğun Bakım Ünitesine dönüştüdük.  Türkiye genelinde alınan tedbirler ve sokağa çıkma kısıtlamaları olumlu sonuç  verdi. Çok Şükür hasta sayılarında azalma oldu. Yoğun bakıma naklettiğimiz hasta oranında ciddi düşüşler söz konusu. Kademeli olarak servislerimizi açmaya başladık. Özellikle hastanemizde neredeyse tüm servisleri kapatıp hepsini Kovid servisine çevirmiştik. Çünkü böyle bir yoğunluk vardı. Başka hasta bakma şansımız da yoktu.  Şimdi yavaş yavaş, diğer servisleri, kendi branşlarındaki hastaların muayenelerini ve tedavilerini yapabilecek konuma getirmeye çalışıyoruz.

Bu bağlamda bizde diğer klinik hizmetlerimizde kısım kısım   yeni normalleşme sürecine geçiyoruz. '' dedi.

Hastane Başhekimi  Doç. Dr.  Davut Akduman; ''Acil Tıp Kliniği  yoğun Bakımı adına Klinik Eğitim ve İdari sorumlumuz Prof. Dr. Yunsur Çevik nezdinde hepinize, tüm emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Göstermiş olduğun gayret ve görev aşkınızı takdir ediyorum. El birliği ile pandemiden kurtulacağımız günler inşallah  çok yakın.'' dedi.

Arkadaşları ve tüm emeği geçenler adına çiçek ve teşekkürü kabul eden Acil Tıp  Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Yunsur Çevik İse hastane yönetimine  bu ince davranışından dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Yunsur Çevik; ''Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Kliniği olarak büyük bir özveriyle pandemiyle mücadele ettiklerinin altını çizerek, çalışma arkadaşlarımızın bazıları Covite yakalandı. Bu durum bizim azmimizi kırmadı. Hep birlikte el ele vererek,  mücadele  ettik  ve etmeye de  devam ediyoruz. Hastane Yönetimi bu süreçte en büyük destekçimiz oldu. Bu vesile ile tüm hastane  yönetimine şahsım ve arkadaşlarım adına  teşekkür ediyorum '' dedi.

3V5A7522.JPG3V5A7529.JPG
3V5A7533.JPG3V5A7541.JPG