Hastanemiz tarafından gerçekleştirilen Neonatal Resusitasyon Programı ( NRP ) uygulayıcı kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.
16 Şubat 2024

Hastanemiz tarafından gerçekleştirilen   Neonatal Resusitasyon Programı ( NRP ) uygulayıcı kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Neonatal Resusitasyon Programı (NRP)
Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon bebek doğumdan sonraki ilk gün içinde, yaklaşık 2 milyonu ilk haftada hayatını kaybetmektedir. Yenidoğanın ölüm nedenlerinin başında; doğum asfiksisi gelmektedir ve ülkemizde asfiksi yenidoğan ölüm nedenleri içinde %6 gibi bir  paya sahiptir. Yenidoğanları yaşatmakta etkisi kanıtlanmış uygulamaları incelediğimizde, yenidoğan canlandırmasının yüksek kanıt düzeyine sahip olduğunu ve %6-42 arasında yenidoğan ölümünü engelleme potansiyeli bulunduğunu görüyoruz.
Neonatal Resusitasyon Programı (NRP)  nin temel amacı doğum anındaki asfiksi ve buna bağlı ölümleri, sakatlıkları engellemek ve doğumda bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma davranışı uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmasını sağlamaktır. Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) uygulayıcı kursu  13-15 Şubat 2024 tarihinde kurumumuz sorumluluğunda gerçekleştirildi. Hastanemizde NRP Kurs eğitimcileri  ve sorumlusunun katkısı ile çalışanlarımızdan 12  Doktor, 6 Ebe ve 3 Hemşire kursu başarıyla tamamladılar. Kursu tamamlayan katılımcılara Başhekim Yardımcımız Op. Dr. Hatice YILMAZ, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz  Mine YEKELER, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcımız Nuray SAYGILI, BOZKURT, Prof. Dr. Dilek SARICI, Doç. Dr. Elif YILMAZ, Uzm. Dr. Emel SAYLAM ve Dr. Şule SOYLU tarafından  sertifikaları takdim edildi.