Hastanemiz Dünya Tüberküloz Günü Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yaptı.
19 Nisan 2024

Hastanemiz, İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe’nin de katılım sağladığı Dünya Tüberküloz Günü Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı.
Ankara Birinci Halk Sağlığı Günleri kapsamında gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmalarında, geçmişten günümüze tüberküloz ile mücadelede gelinen noktaya dikkat çekilerek, Ankara’da birinci basamak sağlık hizmetleri ile hastaneler arasında kurulan güçlü iş birliği vurgulandı ve bu iş birliği çerçevesinde planlanan sürekli eğitim programlarının ilki olduğu belirtildi.
Sunumlarda ise tüberkülozun güncel durumu, tanı ve tedavi yöntemleri, ilaca dirençli tüberküloz ve hastalıktan korunma stratejileri detaylı bir şekilde ele alındı.
Tüberküloz ile ilgili görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona eren sempozyuma, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Tüberküloz Daire Başkanı Dr. Edibe Nurzen Namlı Bozkurt, Halk Sağlığı Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu, Destek Başkanımız Haydar Orhan, Halk Sağlığı Başkan Yardımcılarımız Uzm. Doktor Hasan Gül, Dr. Kazım Tolga Ersen ve Dr. Beyhan İnce, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Aydın Yılmaz, hastane yönetimi ve  sağlık çalışanları katıldı.